• Afvallen onder begeleiding
  • Geen jojo-effect
  • Persoonlijk Dag schema
  • Gezond en vooral lekker eten
  • Past binnen ieder gezin

Motivatie behouden


Gezond Leven en de Motivatie Behouden

Wat goed dat je je leefstijl aan het verbeteren bent of al aangepast hebt. Blijf stil staan bij jouw successen, want dat vergroot je motivatie. Of het nou gaat om een kleinere kledingmaat of dat je steeds vaker een wandelingetje maakt. Alle beetjes helpen! Deel je deze succesmomenten ook met je consulent tijdens je wekelijkse weegmoment of je nacontrole?

Het veranderen van je leefstijl is niet altijd even makkelijk. Om af te vallen, gezonder te eten en meer te bewegen heb je motivatie nodig. We hebben een 3 tal opdrachten om deze motivatie erin te houden! Doe er je voordeel mee.

Opdracht 1: Het Positieve Dingen Boek

Probeer een week lang al je positieve keuzes bij te houden. Dus was je op verjaardag en nam je NIET dat taartje? Of… regende het en ging je TOCH nog een wandeling maken in de avond? Lukte het je om 2x per dag fruit te eten? Alles mag je noteren in je boek.

Succesmomenten ervaren stemt positief. En positief denken verhoogt je motivatie. Motivatie zorgt weer voor meer succesmomenten. En ga zo maar door. Een goede reden dus om eens goed stil te staan bij alle successen die je behaalt. Groot of klein. Wees trots op jezelf! Bevalt het goed? Doe het dan gewoon nog een week!

Opdracht 2: Maak een Moodboard

Ben je van de knutsel? Dan ga je deze opdracht vast leuk vinden! Maak een moodbord. Door een moodboard te maken met je doelen, voortgang en succesmomenten heb je een oogopslag meer motivatie om door te gaan. En als je een dipje hebt, put je ook motivatie uit je moodboard.

Zo doe je het: pak een aantal magazines, tijdschriften of foto’s bij elkaar. Verzamel ook een schaar, lijm en een stevig stuk karton. Zoek nu plaatjes uit die je doelen, succesmomenten en voortgang representeren. Knip, plak en maak er een mooie fotocollage van. Wil je het liever digitaal? Dat kan natuurlijk ook. Verzamel foto's online of upload je eigen foto's. Maak er een collage van en print hem eventueel uit.

Opdracht 3: Focus op Wat Anders

Om een boost te geven aan je motivatie kun je jezelf iedere week een andere focus geven. Bijvoorbeeld: Week 1: iedere dag 30 minuten meer bewegen dan ik normaal doe, Week 2: Iedere dag 1 nieuw recept uitproberen, Week 3: Deze week alleen gele groenten en fruit nemen. Etc.

Het dwingt je om je week anders in te delen of af te stappen van je dagelijkse routine. Je zult zien dat jijzelf en de weegschaal daar echt blij van worden!

Veel succes!