• Afvallen onder begeleiding
  • Geen jojo-effect
  • Persoonlijk Dag schema
  • Gezond en vooral lekker eten
  • Past binnen ieder gezin

Structuur in je dag: De sleutel tot succesvol afvallen


Afvallen kan een uitdaging zijn, vooral met een drukke levensstijl. Structuur aanbrengen in je dag is essentieel om je doelen te bereiken. Een belangrijk onderdeel van deze structuur is het plannen van zes eetmomenten per dag. Dit helpt je metabolisme actief te houden en voorkomt dat je te veel honger krijgt, wat vaak leidt tot overeten. Maar hoe doe je dat als je een dagje weg bent? In deze blog geef ik je praktische tips om je eetmomenten te organiseren, zelfs onderweg.

Begin je dag met een voedzaam ontbijt, bijvoorbeeld tussen 7:00 en 8:00 uur. Kies voor eiwitten en vezels om je dag goed te starten. Een paar uur na je ontbijt, rond 10:00 uur, kun je een kleine snack nemen, zoals een stuk fruit of rauwkost, om je energieniveau op peil te houden tot de lunch. Rond 12:30 uur is het tijd voor een gebalanceerde lunch met veel groenten, eiwitten en een gezonde koolhydraatbron, zoals een salade met kip of een omelet met groenten, crackers of wraps.

Om de middagdip tegen te gaan, kun je rond 15:30 uur een snack nemen, bijvoorbeeld groentesnacks met Philadelphia of een stuk fruit. Je avondmaaltijd, rond 18:30 uur, moet weer gebalanceerd zijn met eiwitten, groenten en een gezonde koolhydraatbron. Denk aan vis met geroosterde groenten en zoete aardappel. Of lasagne etc. Sluit je dag af met een lichte snack rond 20:00 uur, zoals kwark of yoghurt met wat blauwe bessen.

Een dagje weg kan je routine verstoren, maar met een beetje planning kun je toch je zes eetmomenten aanhouden. Bereid je snacks en maaltijden van tevoren en neem ze mee in een koeltas. Denk aan voorgesneden groenten, fruit en wraps. Als je ergens gaat eten, kies dan voor gezonde opties zoals salades, gegrilde gerechten en volkorenproducten. Vergeet niet om genoeg water te drinken gedurende de dag. Probeer je zoveel mogelijk aan je eetmomenten te houden, ook al zijn de tijden misschien iets anders dan thuis. Als je onderweg bent en geen eten bij je hebt, zoek dan naar gezonde tussendoortjes in winkels of cafés, zoals fruit, yoghurt, of noten. Gebruik apps die je kunnen helpen om gezonde eetgelegenheden in de buurt te vinden, zoals Happy Cow. Let ook op de porties als je uit eten gaat; bestel eventueel een kleinere portie of deel een gerecht met iemand.

Structuur in je dag aanbrengen door zes eetmomenten in te plannen kan je helpen om effectief af te vallen, zelfs met een drukke levensstijl. Voorbereiding en flexibiliteit zijn cruciaal, vooral als je een dagje weg bent. Door bewust om te gaan met je voeding en je eetmomenten goed te plannen, kun je je gewichtsverliesdoelen bereiken zonder stress. Blijf consistent en geef niet op – je gezondheid en welzijn zijn het waard!

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Neem contact met ons op als u geïnteresseerd bent in deze producten.