• Afvallen onder begeleiding
  • Geen jojo-effect
  • Persoonlijk Dag schema
  • Gezond en vooral lekker eten
  • Past binnen ieder gezin

Tips om te beginnen met gezonder eten.


Het nieuwe jaar is begonnen!

Na een maand met veel feestjes, uitdagingen en verleidingen gaan we nu weer vol goede moed van start. Ben je je gezonde eetgewoontes even uit het oog verloren? En vind je het moeilijk om weer terug te keren? Met deze tips ga je het weer oppakken!

Tips om te beginnen met gezonder eten

Met kleine stappen en realistische voornemens wordt het halen van je doelen haalbaar. Pak je weekmenu’s recepten en voedingswijzer er weer eens bij. Lees de leefwijzer weer eens door en stel vragen bij je consult indien nodig. Bekijk de boodschappenlijst weer eens een keer, misschien kun je hier weer eens wat vaker producten uit kiezen. Weet je nog wat jouw favoriete recept was? Maak deze nog een keer.

Kleine stappen

Blijf mild voor jezelf, kleine stappen zijn ook goed, deze zorgen al voor winst. Ken je de tips van het Voedingscentrum? Maak eens een Eetwissel. Ruil iets ongezonds om voor iets gezonds. Ruil bijvoorbeeld frisdrank om voor water, koffie of thee zonder suiker.

Plan je eetmomenten

Zet een wekker op je telefoon zodat je je eetmomenten weer inplant. Hiermee kom je sneller in het ritme, omdat je weer went aan de regelmaat van het nemen van gezonde tussendoortjes.

Neem kleinere porties

Heb je toch een keer ontzettende zin in chips, gun jezelf dit, maar bescherm jezelf. Doe een portie voor jezelf in een schaaltje en leg de rest weg. Of wil je heel graag een ijsje, neem dan 1 bolletje en laat het hoorntje achterwege. Of neem een waterijsje. Heb je de keuze uit small, medium of large, ga altijd voor Small, dit is al groot genoeg. Zo kun je toch genieten van de lekkere smaak, maar ga je niet te ver.

Goede voornemens

Probeer niet alles tegelijk te doen. Kies één doel, maar hou je hier ook aan! Maak dit doel niet té groot. Bijvoorbeeld, ik laat voortaan de koekjes staan. Of door de week snoep ik niet (dus ook niet op het werk) en beloon jezelf in het weekend met iets lekkers. Dit mag ook een momentje rust met een goed boek of tijdschrift zijn of een lekker geurtje. Of een bos prachtige bloemen.

Veel succes!