• Afvallen onder begeleiding
 • Geen jojo-effect
 • Persoonlijk Dag schema
 • Gezond en vooral lekker eten
 • Past binnen ieder gezin

Wat doen de verborgen dikmakers?


Je maakt gezonde keuzes, beweegt veel, drinkt water en toch zijn die laatste loodjes, die laatste kilo’s er maar niet af te krijgen. Of, je zit in je nacontroles en je blijft maar moeilijk op je gewicht. Frustrerend hoor! Tijdens de wekelijkse consulten komen die verborgen dikmakers in de gesprekken ook voorbij. Van die voedingsstoffen die onschuldig lijken, maar toch bevatten ze net te veel vetten, suikers of zetmeel. En… vaak hebben ze de eigenschap dat je er snel te veel van eet. Kijk snel in het lijstje en vindt uit of er ook een ‘zonde’ van jou tussen zit.

 1. Soep

  Zelfgemaakte groentesoep is heel gezond, eet er gerust veel van. Maar bij de soep die je in de winkel koopt, worden conserveermiddelen, bindmiddelen en zout toegevoegd. Maak dus je soep zelf en pas ook op met pureersoepen’. Daar zit vaak extra zoute kruiden, kikkererwten of kokosmelk in.

 2. Noten

  Ongebrande noten zijn erg gezond, een handjevol lijkt een goed tussendoortje. Maar ze bevatten veel calorieën en kunnen de oorzaak zijn van jouw struggle met de weegschaal.

 3. Vleesvervangers

  Dagje zonder vlees? Goed zo. Let echter wel op met de vegetarische burgers. De groenten die erin gebruikt worden, worden samengehouden met vet. Kies liever voor tofu, of tempeh.

 4. Koffie

  Een heerlijke kop zwarte koffie 's morgens moet zeker kunnen. Drink je vaak koffie onderweg of op je werk uit een automaat? Let dan op voor te veel toevoegingen. In veel automatenkoffies zitten suikers, volle melk of. Maak bij voorkeur je koffie zelf in een koffiezetapparaat met bijvoorbeeld havermelk of magere melk.

 5. Granola

  Naast de gezonde havermout, fruit en noten, vind je in granola helaas ook heel wat suiker. Maak je granola zelf of kies voor havermout 's morgens. Wil je een recept? Laat het me weten, die heb ik voor je.

 6. Fruit

  Dat fruit gezond is weten we natuurlijk, Maar overdrijf niet. 2 keer per dag is voldoende, want ook natuurlijke suikers zijn dikmakend als je er te veel van eet. Ook zelfgemaakte fruitsmoothies laat je best zoveel mogelijk achterwege.

 7. Het laatste hapje

  De kinderen laten een restje brood of een stukje taart staan. Bij het boterhammen klaar maken voor je partner, net een plakje kaas te veel afsnijden.. Deze kleine extra hapjes geven jou onnodig veel calorieën en gaan ongemerkt naar binnen. Niet doen dus! Heb je vragen over deze ‘verborgen dikmakers’ bespreek het met jouw consulent.