• Afvallen onder begeleiding
  • Geen jojo-effect
  • Persoonlijk Dag schema
  • Gezond en vooral lekker eten
  • Past binnen ieder gezin

Wintersport


De voorjaarsvakantie gaat weer van start, en voor velen ligt er een heerlijke skivakantie in het verschiet. Net nu je was begonnen op te letten met wat je eet of misschien wel serieus aan het afvallen bent. Hoe overleef je deze vakantie zonder aan te komen!?

De grootste valkuil op wintersport is het gevoel dat je de hele dag hebt gesport en daardoor dus wel lekker kan eten wat je wil. “Ik kom nooit aan op wintersport!” hoor je veel mensen zeggen, toch valt dit als ze op dieet zijn wel een beetje tegen. Als je een volle dag skiet kan je er op rekenen dat je gemiddeld zo’n 900/1000 kcal extra verbrand. Het is dus ook weer niet dat je helemaal niks extra’s kan eten, maar het betekent nou ook weer niet dat je én snacks én alcohol kan drinken tot je er bij neervalt. Hierin keuzes maken is dus belangrijk.

Zorg dat je voldoende eet bij je ontbijt. Dit heb je zeker nodig voor je energie. Denk aan 2 broodjes (bruin) met ei of mager beleg en wat zuivel en fruit. Veel keuze uit gezond eten is er op de piste vaak niet. Eet wat minder en deel je portie. Dus geen hele pizza, maar een halve, een halve hamburger met een half portie friet.

Even wat calorieën op een rijtje:
Een halve liter bier 190 kCal
Glühwein 260 kCal
Warme choco met Slagroom 320 kCal.
Apfelstrudel 260 kCal
Bratworst 320 kCal,
Goulashsoep 400 kCal
Spaghetti bolognese 750 kCal,
Tosti: 400 kCal.
Schnitzel 330 kCal,
Patat met mayo 590 kCal,
Tartiflette 1500 kCal,
Raclette 2000 kCal,
Kaasfondue 1800 kCal
Kaiserschmarren 330 kCal per 100 gram

Probeer bij het diner minimaal je koolhydraten over te slaan en neem geen toetje. Wanneer je in een appartement verblijft is dit gelukkig allemaal zelf een beetje te sturen.

Après-ski! Bij veel mensen is dit hét moment waarop de rem eraf gaat en de alcohol erin. Dat is op zich natuurlijk niet zo’n probleem, maar alcohol is wel een vloeibare calorieën bom. Helemaal niks drinken is natuurlijk ook geen optie, je vindt het immers lekker en je hebt vakantie! Mijn tip is dan ook om elke dag te “kiezen” voor ofwel wat lekkerdere maaltijden en wat vaker frietjes, koekjes, warme choco, een stuk gebak óf drank. Je kan dan bijvoorbeeld de ene dag je “snack dag” maken en je andere dag de “drank dag” op die manier moet je gewichtsneutraal door de wintersport heen kunnen komen. 

Heel veel plezier allemaal en met name genieten!!